а

Заштитник грађана апеловао је данас на све актере на политичкој сцени у Републици Србији да у оквиру својих активности не користе име и углед Заштитника грађана као независне државне институције и да у јавност износе искључиво проверене информације и податке како не би доводили грађане у заблуду.

„Заштитник грађана није добио притужбу породице из Бора за коју су медији известили да је мета напада на националној основи и да је по том питању изостала реакција ове институције, иако другачије у свом саопштењу за јавност тврди Влашка народна странка“, изјавио је Заштитник грађана Зоран Пашалић.

„Заштитник грађана је независна државна институција која се бави заштитом људских права кроз контролу рада органа управе. Из медија смо упознати са проблемима које има породица из Бора, као и са чињеницом да је случај пријављен МУП-у који је предузео активности у овом случају“, навео је Пашалић.

Пашалић је рекао да Заштитник грађана у свом раду посебну пажњу посвећује заштити права осетљивих друштвених група, у која спадају и права припадника националних мањина, и навео да ће ова институција наставити да прати цео случај и даље поступање МУП-а.